Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с картофени кюфтета с праз

Свински пържоли с картофени кюфтета с праз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински пържоли с картофени кюфтета с праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Знаете, че свински пържоли обожаваме всякак, но в комбинация с тези картофени кюфтета направо не можем да им се наситим"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. без кост, малки (около 450 г)
  • горчица - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • за кюфтенцата
  • масло - краве 50 г
  • картофи - 500 г
  • праз лук - 1 стрък
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене на кюфтетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Намажете ги с горчицата и поръсете с мащерката. Ако имате прясна мащерка, е най-добре, но тъй като аз няма използвах изсушена.

Поставете ги в съд, намазан със зехтин, и запечете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 мин. При готовност извадете и покрийте с фолио, за да ги запазите топли.

Междувременно сварете обелените предварително картофи в подсолена вода. Нарежете праз лука на кръгчета и го запържете в маслото за около 5 мин.

При готовност на картофите ги отцедете от водата и върнете за кратко тенджерата на котлона да се поизсушат. Намачкайте хубаво картофите и ги смесете със запържения праз лук.

Оформете с ръце кюфтенца и ги оваляйте в предварително разбитото яйце и после в брашно, смесено със солта. Изтупайте излишното брашно и запържете в загрятото олио.

Пържете за около 2 мин от всяка страна или до златисто. Поднесете готовите кюфтенца с пържолите.

Свинските пържоли с картофени кюфтета с праз са готови.

Адаптирано от Good Food.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: