Картофи Карбонара

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Картофи Карбонара
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Всички питаха как обикновени картофки са станали толкова вкусни...казах им и чак не повярваха колко лесно се прави"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • шунка - 200 г или бекон
  • олио - 30 мл
  • вода - 100 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сос карбонара - 1 пакетче фикс
  • прясно мляко - 2 ч.ч. 480 мл
  • кашкавал - 70 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и се режат на кръгчета. Редят се в тава заедно с нарязаната на дребно шунка.

Поливат се с олиото и малко вода. Слагате фолио и печете на 200 градуса около 40 минути.

През това време разбийте прахчето от фикса за сос Карбонара заедно с млякото и когато махнете фолиото от тавата, залейте картофите.

Връщате отново във фурната за 5 минути, след което изваждате и поръсвате с настърган кашкавал.

Връщате огретена отново във фурната, докато кашкавалът се запече.

Картофите Карбонара са по рецепта на Теодора Титова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

батко радко
батко радко
Изгубихте ме като стигнахме до фикса. Фиксове не ползвам.
17.05.2018 16:37
5
Irena8
Irena8
Фиксът се прави с 300 мл. мляко по указания.
16.05.2018 20:29
1
1