Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско в плик със зеле и ябълки

Печено свинско в плик със зеле и ябълки

Печено свинско в плик със зеле и ябълки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Опитайте и нашия вариант да свинско със зеле, обогатен с кисели ябълки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • зеле - 1 бр. средно голяма
  • ябълки - 2 бр. кисели
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер. Оваляйте го в разтопено масло.

Почистете и нарежете зелето. Сложете го в подходящ съд и го задушете с виното] и останалото масло. Сложете месото и зелето в плик за печене и запечете за около час.

Преди готовност изсипете ястието в тава и прибавете настърганите ябълки.

Разбъркайте и гответе печеното свинско до готовност.

Печеното свинско в плик със зеле и ябълки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: