Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с ябълки в разкошен сос

Свинско с ябълки в разкошен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско с ябълки в разкошен сос
Снимка: Fat Berta
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ще се влюбите в аромата на това ястие - свинско с ябълки в разкошен сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 500 г или малко повече
  • червен лук - 2 средни глави
  • ябълки - 1 бр. средни
  • горчица - 1 с.л. препълнена Дижонска
  • сметана - около 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на пържолки или парчета и сложете да се запържи в малко олио. Долейте малко вода или бяло вино по желание и ги задушете до омекване. След като течността се изпари и месото е запържено, посолете и поръсете черен пипер.

Извадете месото в чиния, а в тигана добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук, а малко след това нарязаните по същия начин ябълки.

След като добият карамелен загар, добавете 1 препълнена супена лъжица горчица, сметаната, разбъркайте за кратко и върнете месото. След като всичко се смеси, снемете тигана от котлона.

Посолете и поръсете черен пипер на око.

Да ви е сладко!

Забележка: Моите ябълки бяха с медено-киселичък вкус и се вързаха перфектно, а сосът в тази комбинация се получава наистина божествено вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: