Апетитни лозови сарми

24/12/2019
"Можем да изядем поне дузина от тези сармички, само да има кой да ни ги приготви "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 773
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Почистете лука и моркова и ги нарежете на ситно. Задушете ги в мазнината.

Добавете измития ориз и настъргания домат. Разбъркайте и добавете каймата. Овкусете със сол и подправки по желание.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Сложете от плънката върху лозовите листа и завийте на сарми.

Наредете сармите в тенджера с дебело дъно и притиснете отгоре с подходяща чиния.

Налейте топла вода, докато покриете лозовите сарми, и сложете тенджерата на тих огън да къкри до готовност.

Апетитните лозови сарми са готови.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар