Телешка пикантна яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
24/12/2019
"Една яхния, която ще ви накара да си сипете още една чаша домашно вино и да отопите с хляб всичко в чинията "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 844
  • Преглеждания за месеца660
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на дребни парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 40 мин. Извадете и отцедете, бульона оставете на страна.

Почистете и нарежете картофите на парчета. Сложете тенджера на котлона, сипете зехтина и загрейте.

Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно, сложете в тенджерата и запържете за кратко.

Нарежете домата и чушката, сложете и запържете и тях. Сипете млените домати, червен и лют пипер, захарта и подправете със сол и дафинов лист.

Разбъркайте, сипете от бульона на месото, добавете картофите и оставете яхнията да се задушава под капак за 30 минути, като периодично разбърквате.

Отцедете зеления фасул, сложете го в яхнията, разбъркайте, подправете с черен пипер, босилек и сминдух, опитайте и добавете още сол, ако е необходимо, и варете още 5 мин.

Махнете от котлона и поръсете Телешката пикантна яхния със свеж магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар