Начин на приготвяне
За рецептата пица с блат от карфиол и кайма в тиган загрейте 1 с.л. олио и запържете телешката кайма със сол и черен пипер.
Бланширайте карфиола за 3 минути и го отцедете.
След като карфиолът се охлади, изстискайте го и го смелете.
Добавете жълтъка, доматения концентрат, 1 с.л. олио, брашното, подправките и разбъркайте.
Разстелете получената смес върху хартия за печене и печете 10 минути в загрята фурна на 180°С.
Върху изпечения блат разпределете доматения сос, каймата и половината от нарязания на полуколелца лук.
Наредете нарязаните на кръгчета кисели краставички, поръсете с настърганото сирене и останалия лук.
Върнете пицата без брашно във фурната за още 10 минути.
Ако търсите още диетични алтернативи за пица, опитайте също пица с блат от тиквички.