Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от карфиол и кайма

Пица с блат от карфиол и кайма

JuliyaJuliya
Гуру
5828k2k1
Пица с блат от карфиол и кайма
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Насладете се на любимия пица вкус с по-малко калории, опитайте пица с блат от карфиол и кайма."

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г (замразен)
  • жълтъци - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • телешка кайма - 100 г
  • доматен сос - 2 с.л.
  • кисели краставици - 1 бр.
  • чедър - 70 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата пица с блат от карфиол и кайма в тиган загрейте 1 с.л. олио и запържете телешката кайма със сол и черен пипер.

Бланширайте карфиола за 3 минути и го отцедете.

След като карфиолът се охлади, изстискайте го и го смелете.

Добавете жълтъка, доматения концентрат, 1 с.л. олио, брашното, подправките и разбъркайте.

Разстелете получената смес върху хартия за печене и печете 10 минути в загрята фурна на 180°С.

Върху изпечения блат разпределете доматения сос, каймата и половината от нарязания на полуколелца лук.

Наредете нарязаните на кръгчета кисели краставички, поръсете с настърганото сирене и останалия лук.

Върнете пицата без брашно във фурната за още 10 минути.

Ако търсите още диетични алтернативи за пица, опитайте също пица с блат от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: