Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински късчета в гювеч

Свински късчета в гювеч

07/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Убедени сме, че гювечът е измислен, за да може свинското да става от вкусно по-вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • гювеч - 1 буркан консерва /моркови, грах, чушки, зелен фасул, патладжан, домати/, около 800 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи глави
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета. Сварете ги до полуготовност. Извадете ги и прецедете бульона.

В глинен гювеч сложете ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета картофи, а отгоре наредете късчетата месо. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Добавете гювеча от буркана и долейте с бульон (покрийте месото и зеленчуците).

Похлупете с капака и сложете гювеча във фурната. Не забравяйте - гювечът се слага в студена фурна, за да не се спука.

Изпечете докато течността изври.

Свинските късчета в гювеч са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: