Начин на приготвяне
Разбивате белтъците заедно със солта на сняг. В отделен съд разбивате жълтъците със сметаната. Прибавяте наситнения магданоз, разбитите белтъци и пресятото брашно с бакпулвера.
Правоъгълна тава с размери 30/40 см се застила с хартия за печене. Нареждат се по-едри листа магданоз, излива се тестото и се заглажда.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 8-10 минути
За плънката се пасират почистения чесън с останалия магданоз и другите продукти без кашкавала.
След като се изпече блатът се навива заедно с хартията и се оставя да изстине.
Рулото се развива, хартията се отстранява, отгоре се разстила плънката настъргва се пълнежа, настъргва се кашкавала и отново се навива на руло.