Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Солено руло с крема пълнеж

Солено руло с крема пълнеж

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Солено руло с крема пълнеж1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Уникално предястие с морски дарове, с което ще блеснете пред гостите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 75 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • чесън - 3 скилидки
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 75 г
  • магданоз - 1 връзка
  • орехи - смлени
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате белтъците заедно със солта на сняг. В отделен съд разбивате жълтъците със сметаната. Прибавяте наситнения магданоз, разбитите белтъци и пресятото брашно с бакпулвера.

Правоъгълна тава с размери 30/40 см се застила с хартия за печене. Нареждат се по-едри листа магданоз, излива се тестото и се заглажда.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 8-10 минути

За плънката се пасират почистения чесън с останалия магданоз и другите продукти без кашкавала.

След като се изпече блатът се навива заедно с хартията и се оставя да изстине.

Рулото се развива, хартията се отстранява, отгоре се разстила плънката настъргва се пълнежа, настъргва се кашкавала и отново се навива на руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: