Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват с миксер яйцата. Добавя се 1 ч.ч. захар и продължаваме да бием с миксера до пухкава смес. Пресяваме брашното. Добавяме вътре бакпулвера и разбъркваме.
Прибавяме към сместа 50 мл олио и 50 мл портокалов сок. Разбъркваме добре с миксера. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме с шпатула. Получава се пухкава жълта смес. Делим сместа на две части.
Намазваме форма за кекс с олио и посипваме с брашно. Изсипваме 1/2 от сместа. Посипваме с какаото, като използваме цедка или с ръка. После изсипваме другата 1/2 част и заглаждаме. Печем кекса на 180 градуса в предварително загрята фурна.
По желание поръсваме с пудра захар и поднасяме.