Печени свински ребра

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Тези ароматни печени свински ребра ще гарнираме със свежа салата, а на всички ще пожелаем - Наздраве"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • мащерка - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чесъна и счукайте с малко сол в хаванче.

Прехвърлете в купа, сложете зехтина, мед и всички подправки. Разбъркайте, вземете едно цяло или две по-малки парчета свински ребра.

Намажете ги с получената смес и хубаво я втрийте с ръце в месото и кокала.

Сложете парчетата в тава, сипете чаша вода и завийте тавата с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете свинското за час, след това махнете фолиото и допечете още 10 минути до златисто-кафяв загар на месото.

Поднесете Печените свински ребра с картофи или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
40
30
20
12
Дай твоята оценка: