Солена баница

31/10/2016
"Класическа солена баница, както всички я обичат "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 209
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят за 4 рула по три кори. Приготвя се плънката от разбити яйца, смесени с половината олио, киселото мляко, сода за хляб и брашното.

Вземат се първите три кори, всяка се поръсва с плънка по цялата дължина и се нареждат една върху друга, като последната се поръсва и с натрошено сирене. Навиват се на рула и се нареждат в намаслена с мазнина тава, нарязват се на парчета .

Печем баничките в загрята фурна 180 до хрупкава коричка. Изважда се да се охлади малко и сервираме !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Останалата част от олиото служи за намазване на корите ,когато се нареждат една върху друга - просто съм пропуснала да го напиша -извинявам се :))))
0
0