Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Македонска салата в буркани

Македонска салата в буркани

Македонска салата в буркани
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Апетитна македонска салата, която се приготвя наесен, за да може да ѝ се наслаждавате цяла зима"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • чушки - 2 кг червена капия
  • чушки - 500 г чорбаджийски
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - 2 връзки
  • За саламурата
  • оцет - 2 ч.ч.
  • олио - 2 ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капията се изпича, обелва и се нарязва на парченца.

Доматите се смилат и се варят до сгъстяване. Чесънът се обелва и нарязва на малки парченца.

Чорбаджийските чушки се почистват от дръжките и се нарязват на половинки, попарват се в кипящата саламура до омекване.

Изваждат се и се прибавят към доматеното пюре, капията, чесъна и нарязаният магданоз. Сгъстява се още половин час на бавен огън.

Насипва се туршията в буркани и се стерилизира 5 минути, след завирането.

Македонската салата в буркани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
След попарването на чорбаджийския пипер
,саламурата прибавя ли се към салатата?
14.08.2017 09:40
1
Покажи всички подкоментари