Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кисело мляко

Баница с кисело мляко

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Класическа баница с готови кори, която и начинаещите готвачи могат да приготвят лесно"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се настъргва на ренде. Вземат се две кори за баница и се слагат една върху друга.

Отгоре се поръсват със малко олио и се слага малко от настърганото сирене.

Корите за баница се навиват на руло и се режат на два-три пръста разстояние. Получените розички се редят в намаза с разтопено масло тава, като се изправят прави.

Редят се плътно една до друга. Същото се повтаря и с останалите кори за баница. След като са наредени всички розички се приготвя заливката за баницата.

За заливката - содата за хляб се гаси в киселото мляко. Содата с киселото мляко се изсипват в дълбока купа. Към тях се прибавят яйцата, водата, солта и олиото.

Заливката се разбърква хубаво до еднородна смес с лъжица. След това се изсипва върху готовата баница.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 40-45 минути.

След като баницата е готова, тя се изважда от фурната и се напръсква леко с вода, след което се завива с кърпа за 10-15 минути.

Баницата с кисело мляко е уникална, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: