Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Домашно пиле с прясно зеле и бекон

Домашно пиле с прясно зеле и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Домашното си е домашно и тази рецепта ще ви покаже какво точно имаме предвид"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • зеле - 1 зелка
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бекон - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода. След това го сложете в тавичка и поръсете с олио. Запечете на 200 градуса около 20 минути.

Нарежете зелето на ситно и го претрийте с малко сол и оцет. Прибавете лука, зелето и нарязаните на ситно домати.

Прибавете подправките и налейте вода. Оставете ястието да се готви докато зелето омекне и остане почти на мазнина.

Накрая прибавете нарязания бекон и до гответе ястието. По желание поръсете с магданоз.

Домашното пиле с прясно зеле и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: