Пълнено Пиле с Прясно Зеле

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пълнено Пиле с Прясно Зеле
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Свеж прочит на класиката - пиле със зеле, която всички обичаме"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. 1.2 - 1.5 кг
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • зеле - 1 средно голяма
  • моркови - 2
  • лук - 1 главичка кромид
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • целина - 2 - 3 стръка
  • домати - 2 узрели
  • сол
  • За плънката
  • ориз - ½ ч.ч.
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • маслини - 16 натурални
  • лук - малка глава кромид
  • ябълки - 1 сладко - кисела
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • розмарин - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред приготвяме плънката, като задушаваме ситно нарязания лук, добавяме ориза, бульона, маслините, чесъна, парчетата ябълка, нарязания розмарин и черния пипер.

След като оризът поеме течността, напълваме пилето и го зашиваме.

Намазваме го със сол, мазнина и червен пипер и го поставяме в тавичка с 1/2 ч.ч. вода във фурна, загрята на 190 °C с вентилатор. Престоява 40 мин.

През това време в мазнината се задушават ситно нарязаните моркови, лук, чушка, целина и настърганите домати. Добавя се нарязаното зеле, 1/2 ч.ч. вода, червен пипер и сол. Ври, докато зелето омекне.

Пилето се изважда от тавата, слага се зелето и се връща отново.

Печете пълненото пиле във фурната още 40 – 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е отлична! Прекрасна Новогодишна вечеря се получи! Разбира се замених прясното зеле с кисело, но добре отцедено и обезсолено....
31.12.2020 21:51