Суфле върху бананова пяна

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
31/10/2016
"Готови ли сте за вкусни бананови импровизации в кухнята?"
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате желатина в студена вода. Увивате с хартия за печене 4 цилиндрични формички за печене, така че хартията да е около 2 см по-високо от ръба на формичката.

Бананите се намачкват с вилица, смесват се с лимоновия сок и с 40 г захар, добавяте отцедения от водата и намачкан желатин. Сместа се загрява леко до разтапяне на желатина, след което се дърпа от огъня.

Захарта, която ви е останала, варите в 100 мл вода до получаването на гъст сироп. Него прибавяте към разбитите на сняг белтъци.

Сипвате банановото пюре, а след това и сметаната. Разпределяте крема във формичките и ги оставяте в хладилник за няколко часа.

Отстранявате хартията от формичките и поръсвате десертът с натрошени бишкоти и захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар