Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бананова баклава

Бананова баклава

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Бананова баклава
Снимка: Анонимен
1 / 2
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато баба ви донесе от нейната баклава, вие я почерпете с вашата бананова баклава, за да ѝ свиете сармите"

Необходими Продукти

  • кори - 6 бр. фини точени
  • банани - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • орехи - 4 с.л. смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • газирана напитка - 1 ч.ч. Кока - кола
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме бананите и ги оставяме цели. Взимаме 3 броя кори и ги поръсваме с две супени лъжици смлени орехи и половин лъжичка канела.

Поставяме 2 банана в единия по-тесен край на корите. С остър нож разполовяваме корите между двата банана по дължина.

Навиваме всеки от бананите на руло и поставяме в намаслена тавичка. По този начин приготвяме и другите банани.

След като бананите са подредени в тавичката ги поръсваме с масло и ги заливаме с газираната напитка.

Печем в загрята фурна до златисто и докато течността се изпари.

Получава се много сочна и атрактивна баклава, която докато се пече се и сиропира.

След изпичане оставяме да се охлади и прибираме в хладилника. Консумираме на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: