Начин на приготвяне
Обелваме бананите и ги оставяме цели. Взимаме 3 броя кори и ги поръсваме с две супени лъжици смлени орехи и половин лъжичка канела.
Поставяме 2 банана в единия по-тесен край на корите. С остър нож разполовяваме корите между двата банана по дължина.
Навиваме всеки от бананите на руло и поставяме в намаслена тавичка. По този начин приготвяме и другите банани.
След като бананите са подредени в тавичката ги поръсваме с масло и ги заливаме с газираната напитка.
Печем в загрята фурна до златисто и докато течността се изпари.
Получава се много сочна и атрактивна баклава, която докато се пече се и сиропира.
След изпичане оставяме да се охлади и прибираме в хладилника. Консумираме на другия ден.