Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Канапета с пилешко месо и сос винегрет

Канапета с пилешко месо и сос винегрет

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Канапета с пилешко месо и сос винегрет1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С наша помощ пилешкото месо става сочно и ароматно, а тайната е в соса"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисела краставичка - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 1/2
  • яйца - 2 бр. сварени
  • За канапетата
  • хляб - 4 филии, стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолявате пилето и го задушавате в масло. Почиствате го от кожата, костите и сухожилията и го поръсвате с черен пипер.

Жълтъците се рендосват. Към тях добавяте олио, ситно нарязаните белтъци, краставичката, зеленият лук и магданозът.

Подправяте с оцет, горчица, захар, черен пипер и сол на вкус.

Изпържвате филийките и разпределяте месото върху тях. Поднасяте полети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: