Начин на приготвяне
Заливаме фасула със студена вода и оставяме в хладилник за няколко часа. Месото измиваме и нарязваме на хапки. Накиснатия фасул отцеждаме от водата, наливаме чиста вода и оставяме да заври. Сипваме малко сода за хляб и веднага махаме от котлона. Изливаме водата и измиваме хубаво фасула.
Наливаме чиста вода, прибавяме месото и оставяме да се варят докато омекнат. По време на варене прибавяме захарта, джоджен и девесил. Сваляме от котлона, когато са сварени месото и фасулът и останат с много малко вода.
В тиган наливаме олио и слагаме да се изпържат нарязаните лук, бекон и наденица. Когато се запържат, ръсваме червен пипер на вкус. Дръпваме от котлона и внимателно наливаме доматения сок. Посоляваме на вкус.
В тавичка изсипваме сварените месо и фасул и прибавяме към тях запържените продукти. Разбъркваме хубаво и слагаме ястието да се запече в нагрята силна фурна до сгъстяване.