Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от фасул със свинско месо

Чорба от фасул със свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба от фасул със свинско месо
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Няма как да не ти трепне сърцето, като чуете чорба от фасул, просто няма начин"

Необходими Продукти

  • боб - зрял, 300 г (накиснат от вечерта в студена вода за цяла нощ)
  • лук - 1 бр
  • моркови - 2 бр
  • чушки - 1 бр
  • свинско месо - 300 г
  • червен пипер - 1 чаена лъж
  • брашно - 2 чаени лъжички
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре фасула и слагаме да се вари.

Отделно заливаме месото с вода и кипваме. Изливаме водата и измиваме.

Хвърляме първата вода на фасула. Смесваме месото и фасула и наливаме вода, слагаме да се варят, като добавяме нарязани лук, моркови и чушка.

Когато се сварят, в отделен съд правим запръжка от червен пипер и брашно в олио.

Добавяме запръжката към фасула и овкусяваме с черен пипер, чубрица, джоджен и сол на вкус. Оставяме още малко да къкри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Уникално вкусна!
02.01.2023 19:05