Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Картофи с наденица и зелен фасул

Картофи с наденица и зелен фасул

Картофи с наденица и зелен фасул
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всяко постно ядене е по-вкусно, когато добавим към него наденица - вярно, вече не е постно, ама е толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • зелен фасул - 2 шепи
  • домати - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
  • наденица - 2 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденица се нарязва на парчета, запържва се леко в загрято олио и изваждаме в чиния.

В същото олио се запържва лук, морков - да сменят цвета си.

Прибавяме на малки кубчета обелени картофи и зелен фасул, нарязан на парчета.

След като се запържат за 2 минути, се добавят нарязани на кубчета домати, червен пипер и наливаме гореща вода.

Овкусяваме със сол и подправки.

Сипваме в правоъгълна тава, отгоре се разпределя наденица и печем в загрята фурна 180°C до готовност на зеленчуците.

Сервираме картофената манджа топла с чаша вино.

Картофи с наденица и зелен фасул - вкусно и лесно за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: