Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Готвен фасул с пълнени сушени пиперки

Готвен фасул с пълнени сушени пиперки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвен фасул с пълнени сушени пиперки1 / 2
01/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Една от най-обичаните рецепти от българската национална кухня, която няма как да не ви стане любима и на вас"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 3 бр
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • праз - 2 стръка
  • ориз - 1 ч.ч. непълна
  • чушки - 8 бр. сушени червени пиперки
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула за няколко часа. Изливаме водата, наливаме чиста и варим докато омекне.Трябва да има течност, при необходимост доливаме топла вода.

Нарязваме на ситно лука и запържваме в олио с червен пипер и доматеното пюре. Посоляваме на вкус и сипваме запръжката към фасула.

Оставяме да поври още 15 минути със запръжката. Почистваме, измиваме хубаво праза и нарязваме на ситно. Запържваме в олио нарязания праз и прибавяме ориза, щипка червен пипер и 1 чаена чаша вода.

Оставяме ориза почти да се свари и прибавяме нарязан магданоз и черен пипер на вкус. Напълваме пиперките /предварително накиснати в топла вода и отцедени /.

Напълнените с ориз пиперки поставяме в сготвения фасул и оставяме ястието да поври още приблизително 20 минути, като при необходимост доливаме още малко топла вода. Преди да свалим от котлона прибавяме нарязания пресен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: