Начин на приготвяне
Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Към тях се добавя захарта и разбиването продължава.
След това добавете жълтъците, олиото, содата (угасена в малко оцет) и накрая брашното с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте внимателно с шпатула.
В купичка нарежете локума, шоколада и ябълките (обелени и почистени). Прибавете ги към сместа, добавете стафидите и разбъркайте. Изсипете в тава, застлана с хартия.
Печете на 180 градуса около 40 минути. Оставете да се охлади.
В купа сипете сметаната. Към нея добавете разтопения и охладен шоколад. Разбъркайте и намажете ябълковия сладкиш.
Украсете по ваше желание.
Любовният сладкиш с ябълки и локум е готов.