Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бързи питки със сирене и масло

Бързи питки със сирене и масло

Бързи питки със сирене и масло
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Отдавна не купуваме хляб от магазина, предпочитаме тези уникални бързи питки със сирене и масло"

Необходими Продукти

  • тесто - 800 г готово (замразено на Белла)
  • сирене - 300 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото на две топки. Натрошете сиренето и чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване. Разбъркайте до еднородност.

Разтопете маслото. Разстелете първата топка на тънка кора, намажете с масло и сложете половината от плънката.

Оформете на топка и сложете в подходящ съд за печене, чието дъно предварително сте намазали с масло. Постъпете така и с останалото тесто. Намажете с разбит жълтък и оставете да втаса.

Когато са втасали и готови питките ги сложете в топла фурна, като постепенно увеличите градусите до 180.

Печете до златист загар. Готовите малки питки напръскайте с вода и покрийте, докато омекнат.

Бързите питки със сирене и масло са много апетитни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Вкусни и мекички, често ги правя вкъщи! И свършват докат да видиш :)
01.11.2016 17:00
1
2