Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Редени питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна

Редени питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна

Редени питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
190 мин.
Порции
10
"Ще се справите ли? Защото нямаме търпение да ни кажете колко са ви харесали тези редени питки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • мая - 40 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • масло - 250 г
  • сирене - 500 г меко (крема сирене Филаделфия)
  • брашно - 1 кг
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото, като добавите всички продукти в хлебопекарната (програма тесто) в познатия ред (първо всички течни съставки, накрая брашното и отгоре натрошената мая) без половината олио, което ще добавите по време на режим месене по малко до пълното му усвояване. Оставете да втаса вътре.

Извадете върху набрашнен плот вече втасалото тесто и разточете на тънък лист. Рендосайте половината масло и сгънете на две. Рендосайте и останалата част. Прегърнете отново.

Разрежете с нож прегънатите краища и разточете тънко отново. Прегънете като джоб, разрежете отново краищата и оставете 30 минути да втаса.

Разточете отново и намажете със сиренето. Прегънете наполовина и с нож за пица разрежете на ленти, а след това и на квадрати.

В тавичка с хартия за печене наредете малките питки и оставете да втасат. Намажете с жълтъка и печете на 180 градуса.

Редените питки с масло и сирене, месени в хлебопекарна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: