Начин на приготвяне
Белим и нарязваме на кубчета картофите. Белим морковите и нарязваме на колелца. Целината почистваме, белим и нарязваме на малки парченца. Слагаме зеленчуците да се варят в посолена вода.
Когато почти омекнат прибавяме карфиола, накъсан на розички. Варим още до готовност. Сварените зеленчуци отцеждаме от водата. Жълтъците от яйцата разбиваме с чаена чаша прясно мляко, сол на вкус и супена лъжица брашно.
Към тях прибавяме внимателно разбитите на сняг белтъци и сварените зеленчуци.
Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка. Отгоре слагаме парченца масло и поръсваме настърган кашкавал.
Слагаме да се запече на водна баня на 170 градуса (тавичката със зеленчуците поставяме в друга по-голяма тавичка с малко вода и така слагаме да се пече във фурната ).