Начин на приготвяне
Намажете тава с диаметър 30 см с малко масло, сложете една кора, покрийте с нея дъното и стените, като оставите краищата ѝ да стърчат.
Сложете на места малки тънки парчета от маслото, отгоре сложете друга кора по същия начин, поръсете с малко от тиквата, захар, канела и орехи.
Покрийте с друга кора, пак сложете малко масло, върху нея сложете другата и процедирате по същия начин - поръсвате с тиква, захар, канела и орехи. По този начин направете 5-6 реда, като един ред е от две кори - едната с маслото и захлупена с другата, на която се слага плънката.
Отгоре завършете, като прегънете на вътре стърчащите кори и покриете, сложете отново на места тънки парченца масло.
В купа разбийте яйцата с ванилията и млякото. Нарежете баницата на парчета, полейте със сместа отгоре, като в началото ползвайте лъжица и сипете навсякъде, а останалото изсипете така че да попадне и в разрезите.
Сложете сладката баница във фурната, пуснете на 160 градуса и печете около час, до приятно зачервяване на баницата.
Извадете и охладете тиквеника, поръсете с пудра захар и поднесете.
Баницата с тиква и млечна заливка е много вкусна.
Коментари