Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с ориз и млечна заливка

Баница с ориз и млечна заливка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Баница с ориз и млечна заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Вкусни идеи за закуска, обяд или вечеря - ароматна баница с ориз и млечна заливка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Одрински
  • ориз - 200 г български
  • вода - 400 мл
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заливка
  • масло - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза много добре под течаща вода и го прецедете.

В тенджера налейте водата и добавете ориза и солта, варите на слаб огън докато ориза абсорбира всичката вода, оставете при затворен капак за 5 минути. След което отворете капака и разбъркайте, оставете да се поохлади.

В купа смесете яйцата, киселото мляко, бакпулвера и олиото, разбъркайте и добавете натрошеното сирене и ориза, разбъркайте.

В намаслена таваразстилате 1 кора и разпределете 4-5 лъжици от плънката. Редувайте така, докато се изчерпят продуктите, като завършвате с кора.

Нарежете баницата на квадрати и полейте по разрезите с разтопеното масло.

В купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, разбъркайте много добре и залейте баницата.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса до златиста коричка за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: