Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз и млечна заливка

Баница с праз и млечна заливка

АннаАнна
Новак
106527
Баница с праз и млечна заливка
Снимка: Анна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Може би повечето от вас са хапвали баница с прас, но заливката в тази рецепта доусъвършенства доста тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода - 1 к.л.
  • олио - за намазване
  • Заливка
  • айрян - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно и се претрива със сол.

Добавяме сиренето, яйцата, млякото, брашното и содата, разбъркваме ги и започваме да навиваме баницата. На всяка кора слагаме по малко олио.

Заливаме с айряна и яйцето.

Печем за 50 минути на 250 градуса, като първите 40 минути е завита с фолио.

След това махаме фолиото и печем до зачервяване.

Баницата с праз и млечна заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: