Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Печени пълнени ябълки с кайма и кашкавал

Печени пълнени ябълки с кайма и кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печени пълнени ябълки с кайма и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класика за ценителите на вкусните комбинации"

Необходими Продукти

  • ябълки - 8 бр.
  • кайма - 300 г свинска
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 ч.ч
  • кашкавал
  • чубрица
  • майорана
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките и изрежете капаче от всяка ябълка, отстранете семената и издълбайте средата.

В тиган загрейте зехтин или олио и запържете лука, който сте нарязали на ситно след което добавете каймата и запържете като добавите малко вода за да се раздроби.

Овкусете с подправките и сипете доматения сок, оставете да поври. Напълнете ябълките със сместа, похлупете с капаците и сложете да се пекат.

Когато се запекат отстранете капачетата и поръсете върху всяка с настърган кашкавал. Запечете отново и преди сервиране похлупете с капачетата и гарнирайте с чушка и краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: