Начин на приготвяне
Парченцата дюля слагаме в купичка, наливаме малко вода и задушаваме в микровълнова фурна на висока мощност за 1-2 минути, за да омекнат. Изваждаме от водата и оставяме да се отцеждат в цедка. Кроасанът нарязваме на малки хапки и поръсваме с ванилията.
Отделно разбиваме яйцето с прясно мляко, бакпулвер (1 ч.л), кристална захар (4-5 с.л. или на вкус). Разбъркваме и като се разтвори захарта изливаме течността при хапките от кроасана.
Прибавяме и отцедените кубчета дюля и разбъркваме сместа. Оставяме така за 1-2 минути и после разпределяме в намазани с краве масло формички за кейкчета (използвам силиконови).
Ако има останала течност в съда, разпределяме и нея във формичките. Печем кейкчетата в нагрята фурна на 170-180 градуса до готовност( да станат приятно златисти).
Още докато са топли поръсваме кейкчетата със захар с аромат ром на д-р. Йоткер. Стават много ароматни.