Десерт от шоколадово нишесте с тиква и стафиди

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
02/11/2016
"Десертът е от нас и ще бъде изненада "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка наливаме прясно мляко и вода. Прибавяме и захарта. Оставяме течността да заври и захарта да се разтопи. В купичка разтваряме десертното нишесте с чаша вода.

Наливаме постепенно и с непрекъснато разбъркване към врящите вода и прясно мляко. Ръсваме канела на вкус и варим крема да готовност (ако предпочитаме да е с по-течна консистенция, може да налеем още вода или мляко и така да сварим).

Готовия крем дръпваме от котлона и прибавяме кубче краве масло, сварената- намачкана тиква и стафидите (измити и подсушени). Разбъркваме нишестето и още топло разсипваме в купички.

Крема охлаждаме и преди сервиране гарнираме със стафиди и ако разполагаме с листенца зелена подправка (мента или джоджен).

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар