Сарми в спанак на скара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
02/11/2016
"Запасете се с търпение, защото свиването на сарми е пипкава работа, но отплатата са усмивките на гостите "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и поставяме във вряща вода да се бланшира за 1-2 минути. Изваждаме и отцеждаме от водата.

В тиган с малко олио изпържваме нарязани на ситно лук и сланина. Прибавяме и каймата, смесена с накисната във вода филийка хляб. Сваляме от котлона, когато каймата е готова.

Прибавяме жълтъците, горчицата и нарязани ситно магданоз, копър, джоджен на вкус. Прибавяме и черен пипер и сол на вкус. На дланта си поставяме по 4-5 листа от спанак, като ги застъпваме.

Отгоре слагаме от плънката и замиваме сарми. На шишчета редуваме сарми и чери доматчета. Поливаме шишчетата с олио и слагаме да се изпекат на скара.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар