Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми в спанак на скара

Сарми в спанак на скара

Сарми в спанак на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Запасете се с търпение, защото свиването на сарми е пипкава работа, но отплатата са усмивките на гостите"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 - 600 г пресен (едри листа)
  • сланина - 50 г
  • хляб - 1 филийка
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лук - 1 - 2 бр
  • кайма - 800 г от свинско месо
  • жълтъци - 2 бр. пресни
  • горчица - 1 ч.л.
  • чери домати - 350 г
  • олио
  • копър
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и поставяме във вряща вода да се бланшира за 1-2 минути. Изваждаме и отцеждаме от водата.

В тиган с малко олио изпържваме нарязани на ситно лук и сланина. Прибавяме и каймата, смесена с накисната във вода филийка хляб. Сваляме от котлона, когато каймата е готова.

Прибавяме жълтъците, горчицата и нарязани ситно магданоз, копър, джоджен на вкус. Прибавяме и черен пипер и сол на вкус. На дланта си поставяме по 4-5 листа от спанак, като ги застъпваме.

Отгоре слагаме от плънката и замиваме сарми. На шишчета редуваме сарми и чери доматчета. Поливаме шишчетата с олио и слагаме да се изпекат на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: