Начин на приготвяне
Измиваме спанака и поставяме във вряща вода да се бланшира за 1-2 минути. Изваждаме и отцеждаме от водата.
В тиган с малко олио изпържваме нарязани на ситно лук и сланина. Прибавяме и каймата, смесена с накисната във вода филийка хляб. Сваляме от котлона, когато каймата е готова.
Прибавяме жълтъците, горчицата и нарязани ситно магданоз, копър, джоджен на вкус. Прибавяме и черен пипер и сол на вкус. На дланта си поставяме по 4-5 листа от спанак, като ги застъпваме.
Отгоре слагаме от плънката и замиваме сарми. На шишчета редуваме сарми и чери доматчета. Поливаме шишчетата с олио и слагаме да се изпекат на скара.