Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запечени макарони с кисело зеле

Запечени макарони с кисело зеле

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Запечени макарони с кисело зеле1 / 2
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Интересна комбинация - опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 800 - 850 г
  • макарони - 500 г къдрави
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода и отцеждаме. Нарязваме на ситно киселото зеле и задушаваме в олио. Чушката почистваме от дръжката и семената и нарязваме на ситно.

В тиганче запържваме червената чушка и доматеното пюре с малко олио. Подправяме със захарта. Смесваме макароните, киселото зеле и запържените чушка и доматено пюре.

Намазваме тавичка с мазнина и в нея сипваме сместа. Слагаме макароните да се запекат във фурна за приблизително 30 минути или колкото е необходимо за да се запекат.

Няколко минути преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал и допичаме.Поднасяме ястието украсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: