Пълнена тиква със свинско и праз

03/11/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7137981
"За почитателите на комбинацията от солено и сладко, едно изключително ястие с ухание на есен."
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 098
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязва се капак на тиквата и след това тя се почиства от семките и влакната, като се издълбава внимателно с лъжица. Тиквата се набожда на няколко места с вилица и се посолява вътре.

Празът се почиства и нарязва на колелца, месото се нарязва на хапки. Гъбите се почистват с кърпа, обелват се и се нарязват. Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят за 15 минути да пуснат горчивия си сок. Морковите се нарязват.

В няколко лъжици олио се запържва празът, докато поомекне и се изважда. В същата мазнина се запържва месото до побеляване и също се изважда. След това се задушават заедно останалите зеленчуци и гъбите.

Когато поомекнат, към тях се добавят месото и празът, налива се виното, слагат се подправките и доматеното пюре и се оставят да покъкрят заедно десетина минути.

Накрая се добавя червения пипер и се разбърква. Тиквата се напълва със сместа, увива се във фолио и се пече на 180 градуса за 2- 2.5 часа. Когато тиквата омекне, се отвива фолиото и се запича още 20-тина минути без него.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар