Начин на приготвяне
Смесваме 1 ч.ч. затоплено прясно мляко и вода около 2 ч.ч.. Към тях прибавяме захар, сол 1 ч.л., олио 5 с.л., бакпулвер, суха мая и едно разбито прясно яйце.
Разбъркваме добре, за да се смесят продуктите и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо за тесто малко по- гъсто от боза.
Оставяме тестото да втаса на топло, за приблизително 35-45 минути или колкото е необходимо. Включваме гофретника и когато се нагрее достатъчно, изпичаме катмичките, като преди всяко наливане на тесто за печене, намазваме леко с краве масло гофретника.
Готовите - изпечени катмички, слагаме върху скаричка и намазваме с краве масло . Поднасяме със сирене, топинг, сладко, мед или поръсени с шарена сол.