Начин на приготвяне
Почистваме гъбите, измиваме и нарязваме на филийки. В тиганче сгорещяваме олиото и маслото и изпържваме гъбите, докато останат на мазнина. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Броколите измиваме и накъсваме на розички.
Бланшираме във вряща вода за кратко, като внимаваме да не преварим. Охлаждаме в ледена вода. Сваряваме макароните и отцеждаме добре. Сипваме в купа и поливаме със струйка зехтин и разбъркваме.
Загряваме течната сметана и към нея прибавяме настърган кашкавал. Разбъркваме и към получения сос прибавяме броколите и запържените гъби. Подправяме с босилек и при необходимост посоляваме . Разпределяме макароните на порции и заливаме с получения сос с броколи и гъби .