Начин на приготвяне
Измиваме чушките, почистваме от семената и нарязваме. Фасула също измиваме и нарязваме на парченца. Карфиола разделяме на съцветия. Лука и чесъна белим. Лука нарязваме на ситно, а чесъна пасираме.
В две супени лъжици олио и малко вода задушаваме лука и чесъна. Прибавяме другите зеленчуци и задушаваме за приблизително 5 минути, като разбъркваме. Наливаме 1 л топла вода и натрошаваме зеленчуковия бульон. Варим приблизително 20-25 минути.
Подправяме с черен пипер и сол при необходимост. Филийките хляб нарязваме на кубчета и запържваме в останалото олио. Супата поднасяме със запържените хапки хляб и с нарязан ситно пресен магданоз.