Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова супа с пържени ръжени хапки

Зеленчукова супа с пържени ръжени хапки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зеленчукова супа с пържени ръжени хапки1 / 2
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. жълти
  • зелен фасул - 300 г
  • карфиол - 1 бр.
  • лук - 1 бр. червен
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • хляб - 3 - 4 филийки ръжен
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките, почистваме от семената и нарязваме. Фасула също измиваме и нарязваме на парченца. Карфиола разделяме на съцветия. Лука и чесъна белим. Лука нарязваме на ситно, а чесъна пасираме.

В две супени лъжици олио и малко вода задушаваме лука и чесъна. Прибавяме другите зеленчуци и задушаваме за приблизително 5 минути, като разбъркваме. Наливаме 1 л топла вода и натрошаваме зеленчуковия бульон. Варим приблизително 20-25 минути.

Подправяме с черен пипер и сол при необходимост. Филийките хляб нарязваме на кубчета и запържваме в останалото олио. Супата поднасяме със запържените хапки хляб и с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: