Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със 100 г захар и маслото до побеляване. Добавете солта, ваниловата захар и брашното. Замесете тесто.
Намажете подходяща форма за печене, може кръгла или правоъгълна, с масло.
Разстелете тестото, като повдигнете крайчета и облепите стените. Оставете за около 20 минути в хладилник.
През това време настържете дюлята на едро ренде и я задушете с 3 с. л. захар, докато омекне, като бъркате непрекъснато. Охладете.
Поставете тавата във фурна и изпечете за около 20 минути при 200 градуса. Разбийте белтъците с останалата захар на гъст сняг.
Извадете тавата и разстелете дюлите. От горе покрийте с белтъчната маса.
Поръсете с фъстъчен крокант. Допечете на горен реотан до кафеникав загар.
Отстранете ринга от готовия пай и сервирайте в подходящ поднос.
Унгарският пай с дюли е много вкусен.
Коментари
Но може малко да се намали брашното-на 400-450гр.
Аз го направих с мас,също стана добре.