Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олио, канела, червени боровинки и брашното с бакпулвера. Разбърква се с вилица да се смесят продуктите.
Крушата се обелва, почиства от семената и нарязва на ситни кубчета. Прибавя се в сместа и внимателно се разбърква. В продълговата форма върху хартия за печене сипваме кексовата смес.
Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и хартията се отлепва, докато е топъл се намазва с черен шоколад и оставяме да стегне. В малка чашка се слага бял шоколад и маслото, разтопява се и разбъркваме с вилица.
Сипва се в фунийка от хартия за печене. Кексът се нарязва на пастички и всяка се декорира с бял шоколад и цветен кокос.