Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Телешка супа с прясно зеле

Телешка супа с прясно зеле

Телешка супа с прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • зеле - 350 г прясно
  • моркови - 2 бр
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • дафинов лист
  • домати - 3 бр.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината запържваме нарязано и почистено от ципите телешко месо. Прибавяме и нарязан ситно лук.

Разбъркваме и към тях прибавяме нарязаното на ситно зеле. Като се позапържат всички продукти прибавяме червен пипер /1ч.л./.

Наливаме 1 и 1/2 л вода, подправяме супата със сол, чубрица на вкус и 1 дафинов лист. Прибавяме и настъргани на едро моркови и обелени и настъргани домати.

Варим супата до готовност и преди да свалим от котлона поръсваме с черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: