Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Супа с прясно зеле и наденица

Супа с прясно зеле и наденица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Супа с прясно зеле и наденица1 / 2
28/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка глава
  • наденица - 3 парчета
  • чесън - 3 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • вода - 300 мл
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • телешки бульон - 1 л
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 3 с.л. (нарязан)
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и надениците се нарязват и запържват в загрятата мазнина.

Заливат се с бульона и водата и се добавят нарязаните на кубчета картофи, моркови и целина и нарязаното на ивички зеле.

Супата се посолява, поръсва се с копъра и се слагат дафиновите листа.

Вари се около 1 час и дафиновите листа се изваждат. Супата се подправя с оцета и се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: