Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето с щипка сол, кисело мляко ( 3 -4 с.л.), куркума на вкус, бакпулвер ( 1 ч.л.) и пшеничено брашно, колкото е необходимо да получим тесто с гъстота на боза.
Оставяме тестото на хладно, а през това време в зехтин и малко вода слагаме да се задушава нарязаният праз. Като омекне и остане на мазнина дръпваме от котлона и ръсваме чубрица на вкус . Оставяме праза да се охлади и после към него прибавяме тестото.
Разбъркваме и добавяме оризово брашно, колкото е необходимо, за да се сгъсти тестото (да получим лепкаво тесто). В тавичка, в която ще печем, слагаме хартия за печене и намазваме с мазнина. С лъжица сипваме от тестото курабийки на разстояние.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност (да са с приятен загар). Поднасяме курабийките с млечен чеснов сос, приготвен от разбити заквасена сметана с кисело мляко, зехтин, сол и пасиран чесън на вкус.