Начин на приготвяне
Корите се разгъват на маса и се режат през средата на две части, веднъж вертикално, веднъж хоризонтално, за да се получат квадрати. Вземат се два листа, първият се намазва с олио с четка, върху него втората кора.
Крушите се обелват и нарязват на ситни кубчета, тиквата се обелва, нарязва на кубчета и се вари с малко вода до омекване, после се отцежда добре и с вилица се намачква. Добавя се при крушите, поръсваме с захар и канела, разбърква се добре.
В долната част на корите се поставя част от плънката, върху нея се нареждат лентички предварително нарязан локум. Краищата се подгъват, за да не изтича плънка и се навива пура.
Така се оформят и останалите плодови пурички, нареждат се в намаслена тава.
Отгоре се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и се поръсват обилно със сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.