Начин на приготвяне
Разбийте маслото на пяна и към него прибавете един по един жълтъците, солта, брашното и водата. Замесете тесто и го разточете на кора с дебелина 0.5 см.
От тази кора изрежете правоъгълници. По дългата им страна се слага от плънката и се завива като цигара.
Наредете пурите върху поръсена с брашно хартия и ги изпечете в средно загрята фурна до слабо порозовяване. Още докато са топли ги оваляйте в пудрата захар, смесена с ванилията.
Плънката се приготвя, като белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавят смлените орехи.
Коментари
що не опишеш по-подробно как става... Кога се пълнят пурите с белтъка - преди или след печене$ Ако е след, как го правиш навитото тесто да не се залепи? Използваш ли онези метални фунийки при печенето? Айде, дай, малко повече труд като даваш рецепта. Благодаря.