Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Пържен хляб Пури

Пържен хляб Пури

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен хляб Пури1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20 бр.
"Вкусен хляб, но не изпечен във фурна, а изпържен за минути"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пшеничен
  • грис - 1/2 ч.ч. фин
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л. + 1/2 л за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се омесват заедно с хладка вода, докато образуват тесто. Омесването трябва да е старателно, а след това оставете за престои за 10 минути.

От тестото се правят около 20 малки топчета, които се разточват леко на палачинки.

Пържат се в сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Наистина името не подхожда на рецептата но без никаква мая ли се правят.
05.10.2016 14:22
Индия
Индия
Това изобщо не са пури/ходих на курс индийска кухя и точно пури правихме. учителката беше индийка. Пишете таганици по–добре
03.12.2011 23:13
Veny
Veny
Пурите са страхотни. Определено много ми допаднаха, както и на детето ми.
06.04.2011 17:01